Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Εκλογές το συντομότερο δυνατό» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία φωτογράφισε ως πιθανότερες ημερομηνίες την 29η Απριλίου και την 6η Μαίου. Ζήτησε σεβασμό στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά δεν απέκλεισε τις προβοκάτσες.

«Εκλογές το συντομότερο δυνατό» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα
«Ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε συγκεκριμένη μέρα εκλογών. Πιθανότητες. Εμείς ζητήσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνουν οι εκλογές, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να μη χαθεί άλλος χρόνος (...)
Ε, περίπου ξέρετε τις ημερομηνίες, δεν μπορώ να δεσμευτώ εγώ και να ερμηνεύσω. Αυτές που γράφουν όλες οι εφημερίδες. Έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα είναι 29 Απριλίου ή αν θα είναι 6 Μαΐου; Εμείς θέλουμε όσο γίνεται νωρίτερα -και 29 Απριλίου να γίνουν», είπε η κυρία Παπαρήγα φωτογραφίζοντας έτσι και τις πιθανότερες ημερομηνίες.
Αφού εκτίμησε ότι «ώσπου να γίνουν οι εκλογές θα ψηφίζονται από τη Βουλή αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια» και αναφέρθηκε και στις εορταστικές παρελάσεις.
Σας φοβίζουν ενδεχόμενες προβοκάτσιες; ρωτήθηκε.

«Οταν πριν χρόνια μιλάγαμε για το ότι το ανεβασμένο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζεται και με προβοκάτσιες, όλοι μας έλεγαν ότι βλέπουμε συνωμοσίες μπροστά μας. Βεβαίως υπάρχουν και προβοκάτορες και προβοκάτσιες, αλλά να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν είναι και το κράτος ή τμήματα του κράτους έξω απ' αυτές τις προβοκάτσιες. Υπάρχει μια μερίδα που χρησιμοποιεί την προβοκάτσια για να χτυπηθεί το κίνημα. Εμείς λοιπόν παλεύουμε το κίνημα να μεγαλώσει, να χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα να βγάζει απ' έξω τους προβοκάτορες».
Πολλοί λένε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη αστυνομοκρατία, μπορεί να γίνει έτσι παρέλαση;

«Και η κυβέρνηση βολεύεται με την ένταση της καταστολής και οι προβοκάτορες τής έδωσαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή, όχι μόνο για τους προβοκάτορες, αλλά κατά του κινήματος. Να ξεκαθαρίσουμε κι ένα άλλο πράγμα: Η 25η Μαρτίου ως εθνική εορτή έχει αλλοιωθεί προ πολλού. Διότι συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα, αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821.
«Είναι άλλο πράγμα εμείς να αποδοκιμάζουμε την αλλοίωση του νοήματος της παρέλασης, δεν εγκρίνουμε όμως τις προβοκάτσιες. Όποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες. Μπορείς να διαφωνείς με το α' ή β' νόημα, εμείς σεβόμαστε αυτούς που διαδηλώνουν, αλλά ας πάρουν υπόψη ότι μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχόμενα να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές».
  • Ο πρωθυπουργός συναντάται στις 4.00 το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς συναντώμενος με τον κ. Καρατζαφέρη πιθανότατα τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου