Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί η ΑΕΚ

Πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί η ΑΕΚ, που δεν έφταιξε αλλά πλήρωσε ακριβά τις ενέργειες της οικογένειας Ψωμιάδη. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.




Μαθαίνοντας για τις ενέργειες του Ντέμη Νικολαΐδη στην αρχή αυτής της ιστορίας, αλλά και την πίστη του Σταύρου Αδαμίδη στο να συνεχίσει η ΑΕΚ με θέρμη να διεκδικεί τη δικαίωση στην υπόθεση Ψωμιάδη ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός.
Επηρεασμένος και εγώ, όπως οι περισσότεροι, από το γεγονός ότι στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα στην ΑΕΚ ποτέ κανείς δεν λογοδότησε.
Ποτέ κανείς δεν πλήρωσε για τις πράξεις του. Αντίθετα η ομάδα δέχτηκε αλλεπάλληλα πλήγματα από ενέργειες ανθρώπων όπως ο Ψωμιάδης. Μια ΠΑΕ που βρέθηκε καταχρεωμένη και στο χείλος της καταστροφής. Ευτυχώς χθες για πρώτη φορά φάνηκε αχτίδα φωτός για την ταλαιπωρημένη και βαθύτατα χτυπημένη εταιρεία.
Στη δυσκολότερη συγκυρία και σε μια εποχή που οι επενδυτές είναι πιο επιφυλακτικοί από κάθε άλλη φορά στο να μπουν και να επενδύσουν στις ελληνικές ομάδες, η Ενωση χάρις στη συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων που απαρτίζουν τη διοίκηση ελπίζει σε μια βαθιά οικονομική ανάσα. Και μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για πάγωμα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Ψωμιάδη έχει πολλές πιθανότητες να πάρει ένα σημαντικό ποσό. Ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σεζόν καθώς η μάχη που δόθηκε βγάζει νικήτρια την ΑΕΚ.
Το πρώτο βήμα έγινε και ήταν καθοριστικό. Η έρευνα θα συνεχιστεί και σε τράπεζες του εξωτερικού και πλέον η 16η Ιανουαρίου αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο σε μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί. Ο Αδαμίδης ως άπειρος παράγοντας του ποδοσφαίρου έκανε λάθη, αυτό που δεν αμφισβητείται όμως είναι ότι παρέμεινε απαρέγκλιτα σταθερός στη γραμμή του.
Τήρησε τη βασική υπόσχεσή του απέναντι στο λαό της ΑΕΚ υπερασπιζόμενος με όλες τις δυνάμεις του τα συμφέροντα της ομάδας. Με τη χθεσινή νίκη απάντησε και σε όσους είχαν αφήσει υπονοούμενα ότι δεν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου